Ring upp mig

Skicka filer

Att tänka på

Vi rekommenderar att använda Adobe-programmen (Illustrator, InDesign eller Photoshop) för att skapa tryckoriginal. Word, Excel eller PowerPoint är inte lämpliga program för att ta fram tryckfiler. Finns det ingen möjlighet att använda de rekommenderade programmen kan vi ta fram tryckoriginal åt dig mot en kostnad.

Storlek och format

För tryck behöver vi ha en PDF-fil med rätt storlek och format. Vill du trycka en A3 så behöver formatet på tryckfilen vara A3. Dokument bör ha samma mått och proportioner som du vill att en sida i slutprodukten ska ha. Tänk på att vid broschyrer och fler-sidiga foldrar behöver antalet sidor kunna delas med 4.

Tänk också på upplösning, använd högupplösta bilder. 

Tänk på marginaler

Lägg inte text eller objekt för nära kanterna. En bra tumregel är att alltid ha minst 5 mm marginal till kanten. Det kan vara jättesnyggt med en ram på t.ex. visitkortet eller flyern, men tyvärr blir det inte lika snyggt på tryck. När vi skär din trycksak kan det bli en liten variation på 1-2 mm. Det låter inte mycket, men det kommer synas avsevärt på trycksaken.

CMYK

Med undantag av några få trycksaker med Pantonefärger trycker vi med fyra CMYK-färger.

5 mm utfall

Om du vill ha en trycksak med en bakgrund som går ut ända till kanten behöver vi ha en tryckfil med 5 mm utfall. Annars finns det risk för att det blir vita kanter på trycksaken. Kom ihåg att lägga till 5 mm på alla sidor på trycksaken.

Tryckguide

För mer instruktioner, ladda ner vår tryckguide.

Skicka filer till oss

Mindre filer (upp till 10MB) går bra att maila direkt till oss:

Maila filer > 10MB

Större filer skickar du enkelt genom Wetransfer. Om du blir tillfrågad, använd gratisversionen.

Skicka med Wetransfer